Taco’s zijn echt heel veelzijdig je kunt ze met van alles vullen en dan lekker kliederen tijdens het eten. Van Santa Maria kreeg ik een potje met mango papaya salsa en die gebruikte ik voor taco’s met warmgerookte zalm.
Dit is echt een super simpel gerecht, je mengt wat groente door elkaar, warmt de taco’s op en zet alles op tafel. Iedereen kan zelf zijn taco’s vullen met al het lekkers! Weer eens wat anders dan een taco bowl.
Warmgerookte zalm
Warmgerookte zalm is boven een heet vuur gerookt en is door en door gegaard en steviger geworden. Er zit ook meer smaak aan, niet alleen door de rook maar ook doordat er water verdampt tijdens het roken en de zalmsmaak intenser wordt.
Vis taco’s
Taco’s worden vaak gevuld met gehakt en groenten. Soms zie je ook wel taco’s met garnalen maar deze combi met warm gerookte zalm en mango papaya salsa is helemaal niet verkeerd en ook best verrassend. Het zoute van de zalm met het zoete van de salsa zijn een lekkere combi.
Wat heb je nodig voor de taco’s met warmgerookte zalm en mango papaya salsa:
- 1 avocado, in blokjes
- 1/2 rode ui, in dunne halve ringen
- 100 gram tomaat, in blokjes
- sap van 1 limoen
- zout en peper
- 6 taco schelpen
- 150 gram witte kool, fijngesneden
- 250 gram warmgerookte zalm, in stukjes
- koriander
- rode peper, fijngesneden
- mango papaya salsa van Santa Maria
Hoe maak je de taco’s met warmgerookte zalm en mango papaya salsa:
- Meng in een schaal de avocado, rode ui, de tomaat en het sap van de limoen. Warm de taco schelpen op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vul de taco’s met een beetje kool. Schep er wat van het avocado mengsel over en verdeel er een paar stukken gerookte zalm over.
- Bestrooi met de koriander en rode peper. Schep er wat van de mango papaya salsa op en probeer te eten zonder te knoeien.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
die zien er heerlijk uit
super met dit weertje…om helemaal in vakantiestemming te komen!
Dank je ?