Terwijl het volgende baksel voor Pasen alweer in de oven staat, alvast een makkelijk recept voor scones…Citroen vanille scones om precies te zijn.
Want voor de paasbrunch wil ik graag scones op tafel zetten. Meestal maakte ik die met een kant en klare mix…Blijkt natuurlijk helemaal niet nodig te zijn. Voor scones heb je maar een paar ingrediënten nodig en is het belangrijk alles goed af te wegen. Ook is het niet de bedoeling om het beslag te lang te mixen en dat beslag blijft een beetje dun.
In het originele recept werd gebruik gemaakt van volle melk en een vanille stokje, ik gebruikte bubbeltjes water en wat vanille extract.
De scones waren warm, vers uit de oven het allerlekkerst maar ook de dag erna alhoewel kruimelig nog heerlijk met lemon curd.
Ingrediënten:
2 citroenen, schoon geboend
10 ml vanille extract
1 ei + 1 eiwit
400 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
8 gram bakpoeder
120 ml bruisend water
50 gram boter, gesmolten
3 eetlepels witte basterdsuiker
snuf zout
Bereiding:
1. verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Boen de citroenen onder de warme kraan schoon en rasp de gele schil eraf. Kneed in een keukenmachine of met een mixer het bakmeel, bakpoeder, citroenrasp, boter, suiker, ei, eiwit, vanille extract en het bruisend water tot een glad, beetje plakkerig deeg.
2. Vorm op eem bloem bestoven werkvlak van het deeg een vierkant van ongeveer 2 cm dik. Snijdt het met een scherp mes in 10 gelijke stukken.
3. Leg de scones op de bakplaat en bak ze in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met clothed cream (die rond de paasdagen wel te krijgen is bij de supermarkt) en lemon curd.
Citroen,vanille scones
(Gebaseerd op een recept uit Delicious april 2014)
One thought on “Citroen vanille scones”