Het is echt de hoogste tijd voor een salade, wel een makkelijke zo een die je alvast klaar kan maken voor bij de barbecue voordat de eters binnen komen. Ook zo’n salade die je kunt bewaren zodat, mocht er over blijven je de dag erna een heerlijke lunch hebt…Deze Oosterse wortelsalade is gewoon perfect daarvoor!
De mix van specerijen die gebruikt wordt voor de dressing is smaakvol en lekker pittig. De dadels en worteltjes zorgen voor iets zoets in de salade. De pistachenootjes geven crunch en de feta zorgt voor een zoute touch. Al met al een geweldige salade met lekker veel smaak!
Ingrediënten:
4 wortels, geraspt
1 blikje cannellini bonen, uitgelekt
7 dadels, ontpit en in stukjes
4 lente-uitjes, fijngesneden
klein bosje koriander, gesneden
3 eetlepels olijfolie
zest en sap van 2 limoenen
3/4 theelepel komijn
1/4 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel geelwortel
1/4 theelepel rode pepervlokken
1/2 theelepel zout
handvol gepelde pistache nootjes
200 gram Feta, verkruimeld
Bereiding:
1. Meng in een grote schaal de wortels, bonen, dadels, lente-ui, koriander en pistachenootjes door elkaar.
2. Maak de dressing in een ander kom door de olijfolie, zest en sap van de limoenen, komijn, nootmuskaat, geelwortel, pepervlokken, zout en peper te mengen.
3. Giet de dressing over de salade en meng door elkaar. Verdeel er de feta kaas over. Je kunt deze salade 3 dagen bewaren.
Oosterse wortelsalade
(Gebaseerd op een recept van Joy the Baker)