Zelf bouillon maken om soep te maken of bijvoorbeeld deze heerlijke minestrone is niet heel lastig.
En toch maak ik heel zelden mijn eigen bouillon en als ik het zelf maak gebruik ik vaak kippenvleugeltjes. Deze keer gebruikte ik een hele kip en in de bouillon gingen nog wat extra smaakmakers zoals bacon en kaaskorst. Ik weet niet zeker of het door de zelfgemaakte bouillon kwam maar deze minestrone soep was echt ontzettend smaakvol en de moeite zeker waard!
Ingrediënten:
olijfolie
1 ui, geschild in kwarten
4 teentjes knoflook, geschild en gesnipperd
2 wortels, geschild en in plakjes
2 stengels bleekselderij, geschild en in plakjes
400 gram pancetta of ontbijtspek, in dunne plakken
eventueel een korst van Parmezaanse kaas
1 hele kip, rond de 1,5 kilo
6 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 laurierbladeren
2 eetlepels tomatenpuree
1 blik cherry tomaatjes
1 venkelknol, in stukjes
100 gram spaghetti, gebroken
1 courgette, in plakjes
handjevol bladspinazie
Bereiding:
- Verwarm een scheut olijfolie, voeg de ui, knoflook, de helft van de wortel, de helft van de bleekselderij toe en 2 plakjes spek. Bak dit zo’n 5 minuten tot het begint te kleuren. Voeg dan de kip, tijm rozemarijn,laurier en 3 liter water toe, breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 1 1/2 uur zachtjes koken.
- Giet de bouillon door een vergiet, bewaar de kip en de bouillon. Haal al het vlees van de kip en zet even opzij. Breng de bouillon aan de kook in een ruime soeppan, voeg de tomatenpuree, cherry tomaten en zout en peper naar smaak toe en laat 5 minuten koken. Doe er de bleekselderij, wortel, venkel en spaghetti bij en kook weer 5 minuten. Voeg de kip en courgette toe en laat nog even goed warm worden.
- Bak de rest van de ontbijtspek totdat het knapperig is. Roer de spinazie door de soep, verdeel over de borden en verkruimel de spek erover.
Je kunt natuurlijk allerlei soorten groenten gebruiken en bij het maken van de bouillon kun je eventueel de ontbijtspek en/of de kaaskorst weglaten…maar ik zou het niet doen ?
Minestrone
(Gebaseerd op een recept uit Donna Hay magazine)
One thought on “Minestrone vol verse groenten”