In mijn vriezer lag een zak met garnalen en die wilde ik op de barbecue klaarmaken. Ik kon alleen niet helemaal kiezen wat voor smaken ik wilde gebruiken. Ik wilde iets maken waardoor de smaak van de garnalen goed uit zouden komen en ik denk dat dat wel gelukt is met deze gegrilde tequila en limoen garnalen, oftewel dronken garnalen.
Deze marinade is erg lekker met de garnalen en weer eens iets anders door de tequila. Ik gebruikte deze keer metalen spiesjes, het voordeel hieraan is dat je ze niet eerst hoeft te weken zoals houten prikkers.
Ingrediënten voor de gegrilde tequila en limoen garnalen:
2 eetlepels plantaardige olie
2 eetlepels tequila
1 theelepel sojasaus
2 theelepels limoensap
1 teen knoflook, fijngehakt
1 theelepel suiker
750 gram grote garnalen, schoongemaakt en gepeld
partjes limoen voor erbij
eventueel chili vlokken
Bereiding van de gegrilde tequila en limoen garnalen:
- Maak eerst de marinade. Meng in een ruime schaal de olie, tequila, sojasaus, limoensap, knoflook en suiker. Leg de garnalen hierin en roer goed door zodat ze allemaal bedekt zijn door de marinade. Laat ongeveer een kwartier marineren.
- Rijg de garnalen aan een spiesje en gril ongeveer 2 minuten per kant, totdat ze roze kleuren. Sprenkel er wat limoensap over en strooi er eventueel wat chili vlokken over.
Er is geen extra zout nodig, de sojasaus maakt de garnalen zout genoeg.
One thought on “Gegrilde tequila en limoen garnalen”