Risoni is een pasta soort in de vorm van rijst. Het is een hele veelzijdige pasta soort, je kunt er een soort risotto van maken zoals in dit gerecht voor risoni met worst gehaktballetjes. Lekker snel klaar ook doordat je de gehaktballetjes maakt van lekker pittige worstjes die al veel smaak hebben.
Ik maakte ook al een keer een gerecht dat hier een beetje op lijkt wat bereidingswijze betreft maar toen stoofde ik inktvis mee! En deze pasta is ook lekker als vermicelli in een tomatensoepje.
We gaan deze risoni met worst gehaktballetjes zeker vaker klaarmaken want het viel bij iedereen goed in de smaak en het is echt zo snel klaar!
Wat heb je nodig voor de Risoni met worst gehaktballetjes:
- 600 gram saucijsjes
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 75 gram bacon, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 400 gram risoni
- 1 blik cherry tomaatjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 250 ml rode wijn
- voor erbij, fijngesneden peterselie en Parmezaanse kaas
Hoe maak je de Risoni met worst gehaktballetjes:
- Maak ongeveer 20 balletjes van de saucijsjes door ze uit het vel te drukken en te rollen. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Schep uit de pan en zet even opzij.
- Bak nu de spekjes met de ui en knoflook tot ze beginnen te kleuren. Voeg nu de risoni toe en roer goed door. Voeg de cherry tomaatjes, puree, rode wijn en 500 ml water toe. Breng dit aan de kook, voeg de gehaktballetjes weer toe. Draai het vuur laag en laat in ongeveer 10 minuten gaar worden, totdat de pasta bijna al het vocht heeft opgenomen.
- Verdeel over 4 borden, strooi er de peterselie over en rasp er wat Parmezaanse kaas over.
De inspiratie voor de Risoni met worst gehaktballetjes
Het idee voor dit recept vond ik in een Delicious, ik gaf er natuurlijk mijn eigen draai aan.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
One thought on “Risoni met worst gehaktballetjes”