Eindelijk waren er weer aardbeien uit het automaat bij de boer, tuurlijk in de winkel waren ze allang te krijgen maar deze aardbeien smaken veel beter! Met mijn mooie schaal vol aardbeien wilde ik iets gaan bakken, het werd deze heerlijke aardbeien amandel cake.
Ieder jaar wanneer de aardbeien weer te krijgen zijn bij de boer maak ik iets lekkers, zo maakte ik al:
En ik heb nog veel meer plannen voor deze zomer met aardbeien, een salade, scones, coctails…eens kijken wat er ook echt gaat lukken. De aardbeien zijn namelijk vaak allang weer op tegen de tijd dat ik ze ergens voor wil gebruiken. Ze smelten hier als sneeuw voor de zon.
Wat heb je nodig voor de aardbeien amandel cake:
- 175 gram amandelmeel
- 175 gram zachte boter
- 175 gram lichte basterdsuiker
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel vanille extract
- 1/2 theelepel zout
- 2 eieren
- 450 gram aardbeien, in plakjes
- poedersuiker
- Griekse yoghurt
Hoe maak je de aardbeien amandel cake:
- Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Bekleed de bodem van een 22 cm springvorm met bakpapier en vet de randen in.
- Meng het amandelmeel, boter, suiker, meel, zout, vanille extract en eieren in een keukenmachine totdat alles gemengd is.
- Verdeel de helft van het deeg over de bodem van de springvorm. leg hier de plakjes aardbeien op en dek af met de rest van het deeg.
- Bak de cake 1 uur in de voorverwarmde oven maar kijk na 45 minuten wel even of de bovenkant niet te bruin wordt, dek de cake dan losjes af met aluminiumfolie.
- Laat de cake een beetje afkoelen en maak de rand eventueel los met een mes, haal uit de vorm en bestrooi met poedersuiker. Serveer met een schepje Griekse yoghurt of slagroom.
Deze cake is zoals veel cakes met fruit lekkerder de volgende dag als de smaken goed zijn vermengd.
De inspiratie voor de aardbeien amandel cake
Dit recept vond ik op de website van BBC Goodfood
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!