Het leek me leuk om eens een keer Risotto te maken, je ziet werkelijk overal recepten voorbij komen in alle bladen, websites en de kookprogramma’s. Sommige recepten gebruiken alleen een uitje en wat bleekselderij om de rijst op smaak te brengen en ook vis is een vaak gebruikte toevoeging. En ineens zag ik het licht, Risotto met geroosterde zoete aardappel.
Vraag me niet waarom mijn keuze op deze risotto viel, maar spijt had ik er niet van. Het was heerlijk en mijn dochter toch een vrij lastige eter, wilde niks anders eten dan risotto nadat ze deze geproefd had.
Ingrediënten:
1 medium zoete aardappel, geschild en in stukjes
¼ theelepel nootmuskaat
¼ theelepel gerookte paprika poeder
¼ theelepel zout
¼ theelepel peper
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels boter
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
300 gram arborio rijst
250 ml droge witte wijn
1 liter groente of kippenbouillon
Grana padano kaas
4 plakjes bacon, gebakken en verkruimeld.
3 eetlepels verse kruiden( peterselie, rozemarijn…enz)
Bereiding:
Schep de rijst op een bord en strooi er wat van de verkruimelde bacon en fijngehakte kruiden overheen. Rasp er als laatste nog wat extra kaas over!
Risotto met geroosterde zoete aardappel
(Gebaseerd op een recept van How sweet it is)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments