Pastinaaksoep of vergeten groentesoep

Vergeten groentesoep klinkt toch veel beter dan pastinaaksoep?  De smaak van deze soep heerlijk is. kruidig en verwarmend. Comfort food noemen ze dat op veel Engelstalige sites.

Je zou dat kunnen vertalen met troostvoedsel…
En wie heeft er nu af en toe geen behoefte aan iets warms en kruidig? Deze soep is al jaren een favoriet hier en laat het zo lekker ruiken in huis.

Pastinaak was ooit een vergeten groente maar de laatste jaren wordt deze groente weer ontzettend populair, pastinaak is ook erg veelzijdig. Lekker in een stamppotje of in een stoofschotel.

Wat heb je nodig voor de pastinaaksoep:

25 gram boter
500 gram pastinaak geschild en in stukjes
1 ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderie, in stukjes
1 eetlepel kerriepoeder
1,5 liter groentebouillon van een tablet
100 ml kookroom
olijfolie, stukjes geroosterde pastinaak, peterselie

Hoe maak je de pastinaaksoep :

1. Verwarm de boter in een ruime kookpan en bak de pastinaak, ui en de bleekselderie ongeveer 10 minuten op een laag vuur en roer af en toe even door. Strooi de kerriepoeder erover, roer die erdoorheen en laat de gesloten pan dan 10 minuten op een laag vuur sudderen.
2. Voeg de bouillon toe en breng weer aan de kook. Leg de deksel terug op de pan en laat de soep ongeveer 30 minuten op laag vuur koken. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
3. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en giet hem daarna eventueel nog door een zeef voor een extra gladde afwerking. Voeg de kookroom en de peterselie toe, verwarm nog even goed door.

Voor het serveren kun je er een scheutje olijfolie over gieten en wat peterselie over strooien. Ook kun je nog wat reepjes gegrilde pastinaak bij de soep geven.

De inspiratie voor de pastinaak soep

Gebaseerd op een recept uit GoodFood Magazine

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Pastinaaksoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago