Het zakje met de gesneden rode kool, vroeg er gewoon om om met mij mee naar huis te gaan. Nog geen idee wat er mee te doen en begrijp ook eigenlijk niet waarom die rode kool mij zo aansprak daar in die koeling. Meestal gebruik ik rode kool in een salade of soms kant en klare rode kool met appeltjes uit de vriezer voor bij het stoofvlees. Dit recept voor een rode kool salade leek me wel wat omdat karwijzaad en kool een perfecte combinatie zijn en het ietsje zachter maken van de kool in de oven me een prima plan leek. Het was heerlijk, met gegrilde kip en gebakken aardappeltjes.
Ingrediënten:
400 gram gesneden rodekool
300 gram winterpeen
2 theelepels karwijzaad
½ sinaasappel
1 citroen
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels yoghurt
50 gram blanke rozijnen
bieslook
Bereiding:
Rode kool salade
(Gebaseerd op een recept van AH)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…