Van de zomer een paar bakjes blauwe bessen ingeslagen en in de vriezer bewaard. Deze zijn opgegaan in drankjes en desserts en mijn plannetje om er ook jam mee te maken was vergeten, totdat ik een receptje tegen kwam voor deze blauwe bessen Limoncello jam. Omdat blauwe bessen vers op het moment toch wel enigszins onbetaalbaar zijn heb ik 2 doosjes met diepvries blauwe bessen gebruikt.
Limoncello is een favoriet drankje van mijn man en we hebben ook al eens zelf Limoncello gemaakt. Het is een Italiaanse liquor op basis van Amalfi citroenen, heerlijk fris en een beetje zuur.
Ingrediƫnten:
500 gram blauwe bessen (diepvries)
200 gram geleisuiker speciaal
sap van 1,5 limoen
1 volle theelepel geraspte limoenschil
1 eetlepels Limoncello
Bereiding:
Deze jam is ook heel erg lekker in een cocktail met gin en suikersiroop.
Blauwe bessen Limoncello jam
(Gebaseerd op een recept van Madam Confituur)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
Hallo,
Fantastisch lekkere jam. De potjes staan omgekeerd af te koelen. Madam Confituur kende ik al. Geweldige jam-recepten.
Fijne dag.
MVG
Janwillem van Boven
Dank je wel, geniet van de jam!