Bladerend door wat boeken die ik bij de bibliotheek geleend had, zag ik een wel erg simpel gerechtje met garnalen in de hoofdrol, garnalen met limoen/peper dressing. De 3 groene pepers die in het originele recept voorkwamen was iets te veel naar mijn idee. En die ene keer dat ik toevallig een geel pepertje had liggen en dat gebruikte zonder vooraf te testen hoe scherp dat was, zorgde voor slechts vlammen en geen enkele garnalen smaak meer.
Proef vooraf even hoe scherp je pepertjes zijn en pas het receptje naar eigen smaak aan.
Ingrediënten:
400 gram gare gepelde garnalen
½ kleine ui, fijngehakt
1 tot 2 rode pepers, fijngehakt (naar smaak)
3 eetlepels limoensap
3 eetlepels extra vergine olijfolie
een paar druppels worcestersaus
1 eetlepel verse peterselie, gehakt
zout en peper
tortilla chips
Bereiding:
Garnalen met limoen/peper dressing
(Gebaseerd op een recept uit: De verse Mexicaanse keuken)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments