Vorig jaar rond deze tijd eens geprobeerd pompoensoep te maken, helaas viel het hier niet in de smaak. Toen ik rond Halloween blokjes pompoen in de winkel zag liggen wilde ik het toch nog eens proberen. Ik had al bedacht om nog wat andere groenten te gebruiken en de groenten roosteren voordat ze in de soep gingen leek me ook geen gek idee zo ontstond deze geroosterde groentesoep. Het sesam en zout mix receptje vond ik in een tweedehandsboek en bleek het soepje helemaal af te maken.
Ingrediënten:
400 gram pompoen
1 grote zoete aardappel
2 wortels
1 rode ui
olijfolie
zout en peper
nootmuskaat
1 ½ liter kippenbouillon
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel garam masala
Eventueel 4 eetlepels geroosterd sesamzaad en een ½ eetlepel zeezout
Bereiding:
Meng de sesamzaadjes met het zeezout en vermaal dit niet te fijn, het moet nog wat stukjes hebben en niet poederig worden. Strooi dit over de soep.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
Was heel lekker
Wanneer eten we deze weer?
:-)
Morgen? ;-)