Na het succes van de kokoskoeken of om precies te zijn het luchtig kloppen van de eiwitten daarvoor en de levering van de voedsel thermometer, me eindelijk gewaagd aan het maken van Italiaanse meringue en deze lemon meringue cupcake. Bij deze meringue is het heel belangrijk om suikersiroop van de juiste temperatuur heel langzaam toe te voegen aan het eiwitschuim. Het verbaasde me dat het de eerste keer gelijk lukte want na wat onderzoek op het web was ik er al snel achter dat het vaak toch een kwestie is van een aantal keren proberen. De Lemon curd in de cupcakes zorgt ervoor dat ze heerlijk fris zijn.
Ingrediënten:
Voor de cupcakes:
115 gram boter op kamertemperatuur
140 gram suiker
2 eieren (l)
½ theelepel vanille aroma
140 gram bloem
1 ½ theelepel bakpoeder
¼ theelepel baking soda
½ theelepel zout
120 ml karnemelk
1 theelepel citroenrasp
Lemon curd
Voor de Italiaanse meringue:
225 gram suiker
60 ml water
120 ml eiwit (3 tot 4 grote eieren)
Bereiding cupcakes:
Bereiding Italiaanse meringue:
Cupcake samenstellen:
Met een spatel bedek je iedere cupcake met een flinke toef meringue, een beetje piekerig. Je kunt een klein keukenbrandertje gebruiken om de puntjes bruin te kleuren, maar ik heb ze heel kort onder de hete gril gezet om de puntjes een bruin kleurtje te geven. Loop niet weg bij je oven, het bruinen heeft slechts heel even nodig!
Lemon meringue cupcake
(Gebaseerd op een recept van Chasing Delicious)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…