Categories: DinerLunchRecepten

Chili con carne in een zakje ook wel fritto pie

Dit jaar wordt oud en nieuw hier thuis gevierd, samen met vrienden eten we dan lekker en wachten we op het nieuwe jaar. Vrij nemen op de laatste dag van 2013 was helaas geen optie dus moet er iets makkelijks gemaakt worden. We kozen voor chili con carne aangevuld met verschillende Texmex gerechten.<!–more Lees meer–

Zelf ben ik echt ontzettend verzot op chili con carne, helaas kan ik er mijn kinderen niet blij mee maken. De bonen zijn de boosdoeners, want wat kan er voor de rest niet goed zijn aan een mengsel van tomaten, gehakt en kruiden? Ik vond een tijd geleden op het internet echt een super idee om chili te serveren en ik dacht dat ik zelfs mijn kinderen daarmee wel aan de chili zou krijgen. De bruine bonen vervangen door boterbonen en mais toevoegen kan ook geen kwaad. In Amerika noemen ze dit een Frito chili pie, maar ik besloot het gewoon chili in een zakje te noemen.

Natuurlijk is deze chili ook gewoon lekker met wraps en een salade.

Wat heb je nodig voor de chili con carne in een zakje:

  • 500 gram rundergehakt
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 pakje 500 gram tomatensaus
  • 1 blik 400 gram gepelde tomaten
  • 4 groene pepers uit een pot
  • 1 paprika gesneden
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 blik 400 gram witte boterbonen
  • 1 blik 400 gram mais
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel vleesbouillonpoeder
  • 2 volle eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • kleine zakjes Dorito chips
  • geraspte kaas
  • zure room

Hoe maak je de chili con carne in een zakje:

  1. Bak het gehakt met de knoflook bruin op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus, gepelde tomaten, in stukjes gesneden pepers, paprika, zout, oregano, komijn en chilipoeder toe. Doe de deksel op de pan en laat dit een half uur sudderen op laag vuur.
  2. Laat de bonen en de mais uitlekken en voeg dit toe, meng dit even door elkaar en laat dan weer 20 minuten sudderen.
  3. Meng de maïzena met water volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg toe aan de chili. Voeg de suiker en de bouillonpoeder toe. Proef of alles op smaak is en voeg eventueel nog wat extra suiker of zout toe. Laat alles nog 10 tot 15 minuten sudderen.
  4. Knip de Dorito zakjes overlangs open. Schep er de chili over en versier naar smaak met kaas en zure room. Een heerlijke manier om van je chili te genieten!

De inspiratie voor de chili con carne in een zakje 

Dit kwam ik tegen op de website van The pioneer woman

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Chili con carne in een zakje
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago