Dragon sjalot salade wilde ik gaan maken. Nu klinkt dragon helemaal goed voor iemand als ik, die dol is op fantasie boeken en weer genoten heeft van The Hobbit in de bioscoop. Ik had echter geen flauw idee hoe het zou smaken en was verrast door de kruidige, tikkie anijsachtige smaak van de dragon. Niet vurig zoals de sprookjes draak.
We hebben dit gegeten als een voorgerechtje en het was maar net genoeg voor 4.
Ingrediënten:
2 banaan sjalotjes of 6 kleine sjalotjes in dunne ringen
Sherry azijn
4 handen verse dragon blaadjes
trosje druiven
6 eetlepels extra vergine olijfolie
zeezout en vers gemalen peper
200 gram Parmezaanse kaas
Bereiding:
Je kunt de dragon ook mengen met wat rucola of de Parmezaanse kaas vervangen door een harde geitenkaas.
Dragon sjalot salade
( Gebaseerd op een recept van Jamie Oliver)
Update 7 mei 2016
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…