Laatst moest ik echt ontzettend veel moeite doen om niet de keuken in te duiken en een bakplaat vol heerlijke chocolade koekjes te maken. In mijn zoektocht naar gezondere tussendoortjes zag ik een receptje voor een soort muesli reep. In plaats van honing of ahorn siroop werd er gebruik gemaakt van fijngemalen abrikozen en ik besloot deze abrikoos en zaden reep een kans te geven.
Het was een simpel receptje, je kunt het helemaal klaarmaken met een keukenmachine en daarna laat je het wat steviger worden in de koelkast. Deze repen met abrikoos en vol met zaden en kokos zijn ook nog eens redelijk gezond en er is geen extra suiker toegevoegd. Deze repen zijn erg lekker, fris en zoet. Ze zijn ook echt goed vullend…maar helaas geen choko chip koekjes 😉
140 gram gedroogde abrikozen
40 gram havermout
40 gram geraspte kokosnoot
25 gram zonnebloempitjes
1 eetlepel sesam zaadjes
15 gram gedroogde cranberry’s
3 eetlepels lecithine poeder
1 eetlepel havervlokken
Gebaseerd op een recept van BBC Goodfood, aangepast op 12-1-2017
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…