Gado gado is een heerlijk groentegerecht dat je eigenlijk helemaal naar eigen smaak klaar kunt maken. Ja natuurlijk hoort pindasaus, een eitje en tauge er in ieder geval bij. Maar met de groenten kun je volop variëren.
Zoals ik de gado gado hier maak is het meer een soort schaal vol lekkers die je eet met de satésaus als dip.
Mijn dochter is vooral verzot op de aardappeltjes die gekookt worden met kurkuma en gember. Natuurlijk kun je dit ook gewoon eten met rijst en dan de pindasaus, kroepoek en seroendeng eroverheen.
Wat heb je nodig voor de Gado gado met pindasaus dip:
Voor de snelle pindasaus:
- 75 gram pindakaas
- 60 ml kokend water
- 1 eetlepel hotsaus
- 1/4 theelepel chilivlokken
- 1/2 eetlepel sojasaus
- 1/2 theelepel geraspte gember
Voor de gado gado:
- 4 kleine aardappels, in partjes
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemberpoeder
- handjevol sperziebonen, beetgaar gekookt
- 3 hard gekookte eieren, in partjes
- 2 wortels, geschild en in reepjes
- 1/2 komkommer, in reepjes
- handvol taugé
Voor erbij:
- kroepoek
- seroendeng
- gebakken uitjes
Hoe maak je de Gado gado met pindasaus dip:
- Doe de aardappelpartjes met het zout, de kurkuma en het gemberpoeder in een pan met voldoende water om net onder te staan. Kook de aardappeltjes gaar in ongeveer 15 minuten, giet af en laat uitlekken.
- Roer het kokende water met de pindakaas tot een glad mengsel. Roer er de chilisaus, chilivlokken, sojasaus en geraspte gember door. Verdun eventueel met een beetje water.
- Zet het schaaltje met de dipsaus midden op het bord en leg er de overige ingrediënten omheen.
Je kunt er ook nog gebakken tofoe of kip bij serveren.
De inspiratie voor de Gado gado met pindasaus dip
Dit receptje is gebaseerd op een recept van Annabel Langbein uit het boek Simple pleasures
Smakelijk eten!
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.