Die kleuren! Daar wordt je toch vrolijk van en ook de smaak is echt geweldig. Ik ben nogal een zoetekauw en dit is een salade naar mijn hart, alleen maar zoete groenten…en fruit.
Hij was zo gemaakt met spullen die ik in huis heb. Ik heb in mijn vriezer altijd een voorraadje vers fruit van de Appie liggen…en vond het tijd om deze granaatappelpitjes eens te proeven. Ze waren eenmaal ontdooit nog steeds knapperig en zorgen samen met de pistachenootjes voor een speciaal tintje aan deze simpele salade.
Ingrediënten:
pakje voorgekookte rode bietjes, in plakjes
1 wortel, in plakjes
50 gram granaatappelpitjes
25 gram pistache nootjes, gepeld en gehakt
1 eetlepel bieslook, gehakt
dille
2 eetlepels Balsamico dressing
zeezout en vers gemalen peper
Bereiding:
1. Leg de plakjes bietjes en wortels op een schaal en bestrooi met de granaatappelpitjes. Druppel de balsamico dressing over de salade.
2. Strooi er de pistachenootjes en de kruiden over. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
Bietjes, wortel en granaatappel salade
(Gebaseerd op een recept van Foodiecrush)