Vandaag doen we Oosters…Wie eet er nu niet graag met stokjes? 😛
Veel mensen niet bedenk ik me eigenlijk, het is wel oefenen, erg snel gaat het meestal niet…En het is vast goed voor de lijn die stokjes. Mijn dochter eet haar sliertjes veel liever op de Pippi Langkous manier. En zonder pepertjes of garnalen, gewoon sliertjes met niks of een beetje tomatenketchup.
Ik vond de noedels echt super lekker met deze pesto en garnalen!
Ingrediënten:
300 gram noedels
klein bosje basilicum
75 gram ongezouten pinda’s
1 rode peper
zest en sap van 1 limoen
2 eetlepels sesam olie
2 eetlepels olijfolie
400 gram cocktail garnalen
Bereiding:
1. Meng de basilicum, koriander, pinda’s, chili peper, limoen sap en de zest, sesam olie 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels water en een snuf zout in een keukenmachine tot een pasta. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan en bak daarin kort de pasta met de garnalen. Breng op smaak met zwarte peper. Laat de noedels uitlekken en voeg deze toe aan de pan, meng goed zodat alles bedekt is met de pasta. Je kunt eventueel wat extra heet water toevoegen mocht het te droog zijn.
3. Schep in een bord en serveer met partjes limoen en eventueel wat koriander.
Noedels met Thaise pesto en garnalen
(Gebaseerd op een recept uit Goodfood magazine februari 2014)
Lekker, lust ik vandaag ook wel weer 🙂