Categories: DinerRecepten

Kip met abrikoos, kikkererwten en zoete aardappel

Alhoewel de winter nog steeds niet echt wil doorzetten, is een stoofpotje toch wel lekker. En dat het snel klaar is, is natuurlijk ook mooi meegenomen. Kip met abrikoos, kikkererwten en zoete aardappel…

Met wat honing en abrikozen krijgt het gerecht een heel licht zoet tintje maar is het niet zo zoet als wanneer je appelmoes eet bij je avondeten. Ik snapte trouwens nooit waarom je überhaupt fruit bij je warme maaltijd zou willen eten…maar ik merk dat mijn smaak nog steeds verandert en ik een klein zoetje in een hartig gerecht tegenwoordig wel kan waarderen.

Kip met abrikoos, kikkererwten en zoete aardappel

Ingrediënten:

2 theelepels olijfolie
500 gram kipfilet,  in blokjes
2 stengels bleekselderij, in stukjes
1 prei, in dunne ringen
1 grote wortel, in stukjes
2 teentjes knoflook, geperst
2 theelepels gemalen komijn
400 gram zoete aardappel, geschild en in stukjes
50 gram gedroogde abrikozen, in stukjes
250 ml kruidenbouillon
1 blik kikkererwten, uitgelekt
2 theelepels honing
bladpeterselie

Bereiding:

1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipfilet rondom bruin. Schep de kip op een bord en zet even opzij.
2. Bak op middelhoog vuur de bleekselderie, prei en wortel tot ze zacht worden. Voeg de knoflook en de komijn toe en bak heel even mee tot ze beginnen te geuren.
3. Voeg de zoete aardappel, abrikoos, de bouillon en 300 ml water toe en breng aan de kook. Stoof de groenten afgedekt ongeveer 15 minuten, totdat de zoete aardappel gaar is.
4. Voeg de kikkererwten en de kip toe en kook ongeveer 5 minuten tot de kip helemaal gaar is. Schep de honing erdoor. Bestrooi met wat peterselie

Kip met abrikoos, kikkererwten en zoete aardappel
(Gebaseerd op een recept uit Delicious februari 2014)

Eet smakelijk!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago