Sinds we jaren geleden de film ratatouille hebben gezien vragen mijn jongens of ik Remy’s ratatouille wil maken. Ik ging op zoek naar een recept maar wat ik klaarmaakte leek niet eens een beetje op die schotel…
Nu is het zo dat mijn oudste zoon dol is op groenten, het liefst zo vers en knapperig mogelijk. Wanneer hij het weer eens voor elkaar heeft alle groenten op te eten, daarna te vragen om meer en ik zeg dat hij best een vreemd kind is, (qua smaak dan toch) krijg ik terug dat een normale moeder blij zou zijn wanneer een kind zijn groenten opeet 🙂
Dus ik wilde heel graag wel een lekkere ratatouille maken…ik kwam er achter dat dat recept van Remy helemaal geen echte ratatouille is maar een groente tian en vooral erg lekker!
Ingrediënten:
60 ml olijfolie
2 uien, in dunne ringen
1 rode en 1 gele paprika, in reepjes
3 tenen knoflook, in plakjes
1 theelepel tijmblaadjes
1 theelepel rozemarijn, gehakt
zout en zwarte peper
1 eetlepel suiker
Voor de toplaag:
2 courgettes
5 tomaten
1 aubergine
Basilicumblaadjes ( ik gebruikte basilicum op oliebasis)
zout en zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels tijm
takje rozemarijn
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Verhit de olie in een ruime ondiepe pan en bak de ui, paprika en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht worden. (ongeveer 10 minuten) Voeg de tijm en rozemarijn toe en naar smaak peper, zout en suiker. Strijk het mengsel glad op de bodem.
2. Leg van buiten naar binnen om en om plakjes, aubergine, courgette en tomaat overlappend op het uienmengsel. Stop blaadjes basilicum tussen de laagjes of smeer wat basilicumolie tussen de laagjes. Strooi er wat extra zout en peper over, sprenkel er olijfolie over. Verdeel er de tijm over en leg het takje rozemarijn erop.
3. Dek de pan goed af met aluminiumfolie en zet hem 1 1/2 uur in de oven. Haal de folie eraf, plaats de pan op het fornuis en laat ongeveer een half uur het vocht eruit dampen.
Remy’s ratatouille
(Gebaseerd op een recept van Annabel Langbein uit Simple pleasures)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…