Eigenlijk is dit gewoon een omeletje met spinazie, maar kijk toch eens hoe mooi prachtig lenteachtig groen deze veggie frittata is geworden! Ohw en gezond natuurlijk 😉
Ingrediënten:
1 sjalotje, gesnipperd
1 theelepel olijfolie
125 gram diepvries spinazie ontdooit en uitgelekt
4 grote eieren
75 gram feta, verkruimeld
zwarte peper
Bereiding:
1. Verwarm je oven gril voor op de hoogste stand. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan die je in de oven kunt zetten. Bak de ui aan op middelhoog vuur tot die begint te kleuren. Voeg de spinazie toe en verwarm even goed door. Haal van het vuur en zet opzij.
2. Klop de eieren los in een schaal en voeg de iets afgekoelde ui en spinazie toe. Meng ook de feta en wat zwarte peper erdoor. Giet het mengsel weer in de pan op middelhoog vuur. Roer voorzichtig totdat je voelt dat het ei stevig begint te worden.
3. Zet de pan voorzichtig onder de hete gril (niet te dicht bij de gril) en bak nog ongeveer 3 minuten in de oven totdat alles goed gaar is.
Veggie frittata
(Gebaseerd op een recept van Jamie Oliver)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…