Kip met citroen is een klassieke combinatie en daarbij natuurlijk tijm…helaas had ik nu juist heel veel dille in huis. Nou ja helaas is hier niet helemaal het juiste woord, het was meer hoera voor deze citroenkip met parelcouscous.
Je kunt deze kip met saus ook eten met gewone couscous of rijst…aardappels kan denk ik ook wel, maar als je eraan kunt komen is parelcouscous toch wel echt heel lekker.
Ingrediënten:
500 gram kippendijen zonder bot en vel
50 ml extra vergine olijfolie
2 citroenen, 1 1/2 geperst, een halve in plakjes
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
klein bosje dille, alleen de blaadjes
zout en peper
parelcouscous, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Leg de kip in een glazen ovenschaal. Meng in een kom de olijfolie met de citroensap, ui, knoflook en dille. Giet dit mengsel over de kip en meng goed. Leg de plakjes citroen tussen de kip en bestrooi met zout en peper.
2. Plaats de schaal in de oven en bak ongeveer 30 tot 40 minuten tot de kip gaar is. Strooi wat extra dille over de kip en serveer op de couscous samen met de saus
Citroenkip
(Gebaseerd op een recept van Shutterbean)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…