Tegenwoordig kun je alles kopen in een potje, maar je kunt ook zelf een heerlijke salade in een pot maken…Laagje voor laagje bouw je deze zoet pittige lunch salade op en voor je gaat eten maak je er nog even een rommeltje van door te schudden, wel goed de deksel dicht doen, geeft best een rotzooi die saus. Niet dat ik dat uit ervaring weet of zo 😉
Ingrediënten:
Voor de salade:
125 gram gekookte zilvervliesrijst
handvol veldsla
50 gram gekookte garnalen
1/2 rijpe mango, in kleine stukjes
1/2 rode peper, zonder zaadjes in kleine stukjes
klein handjevol koriander blaadjes, grof gehakt
Voor de dressing:
1/2 eetlepel soja saus
1 theelepel sesamolie
1 theelepel rijstazijn
1/2 theelepel bruine suiker
Bereiding:
1. Maak eerst de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen en doe deze in de pot. Schep de rijst er boven op. Je kunt hem nu laten staan tot je wil gaan eten of mee wil nemen.
2. Leg er de veldsla, garnalen, mango, rode peper en koriander op. Je kunt hem nu meenemen voor de lunch. Schud even met de pot voor je wil gaan eten om alles te mengen
Salade in een pot
(Gebaseerd op een recept uit Goodfood mei 2014)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…