Categories: ReceptenSalade

Gerookte kip in sla wrap

Ben niet echt een grote fan, maar zie het toch wel regelmatig: Masterchef Holland!

De Hollandse versie kan voor mij niet tippen aan de Amerikaanse versie en de juryleden van Masterchef Holland vind ik er altijd maar een beetje verpieterd uit zien in vergelijking met hun Amerikaanse collega’s…Zal ook wel een kwestie zijn van budget.

Gisterenavond uit mijn werk toch even het laatste halfuurtje van de aflevering van die avond gekeken…Een van de kandidaten vond dat het genoeg was om geen grote fouten te maken en zo in de wedstrijd te blijven…

Wat?!

Je doet toch je stinkende best om het zo goed mogelijk te doen, lijkt mij hoor, als je met zoiets meedoet. Ze won de uitdaging van gisteren ook niet, misschien had ze gewonnen als er een prijs was voor de schoonste schort 😉

En zo komen we uit bij een cadeautje dat ik gevraagd heb voor Moederdag…een schort!
En dan lekker in de keuken dit soort gerechtjes klaarmaken, die eigenlijk wel bij iedereen hier in de smaak vallen!

Ingrediënten:

2 eetlepels geraspte kokos
2 sjalotjes, in dunne halve ringen
1 teen knoflook, geperst
1 kleine rode peper in dunne ringetjes
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 1/2 eetlepels vissaus
400 gram gerookte kipfilet, in stukjes
2 bosuitjes fijngesneden
12 little gem-slablaadjes
Vruchtvlees en zest van een halve limoen
2 eetlepels ongezouten pinda’s, grof gehakt

Bereiding:

1. Rooster de kokos in een droge koekenpan totdat het net begint te bruinen. In een steelpan breng je de sjalot, knoflook, rode peper, suiker en vissaus met 2 eetlepels water aan de kook. Laat zachtjes koken onder af en toe roeren tot het is ingekookt en plakkerig wordt, ongeveer 5 minuten.
2. Neem de pan van het vuur en roer er de kip, bosui en 1 eetlepel van de geroosterde kokos door. Beleg elk slablaadje met 1 eetlepel van het kip mengsel en bestrooi met de limoen, de zest, pinda’s en de rest van de kokos.

Gerookte kip in sla wrap
(Gebaseerd op een recept uit Delicious april 2013)

Eet smakelijk!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago