Na de sushi bowl maakte we….Een burrito bowl!
Rijst in een kom en daarop alle favoriete toppings die in een Mexicaanse burrito kunnen. Kaas, veel kaas en guacamole zijn een must in dit gerecht!
Je kunt in plaats van de kipfilet natuurlijk ook rul gebakken gehakt gebruiken, gekruid met wat taco mix.
Ingrediënten:
Voor de kip:
500 gram kipfilet
1 theelepel limoensap
1 theelepel chilipoeder
zout
olijfolie
Voor de bowl:
400 gram rijst, gekookt
blikje zwarte bonen
1 theelepel komijnpoeder
blik mais
3 paprika’s, in repen
1 ui, in plakken
2-3 teentjes knoflook, geperst
guacamole
pico de gallo
nacho chips
koriander
zure room
Bereiding:
1. Besprenkel de kip met het citroensap, de chilipoeder en het zout. Doe een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip op iedere kant 20 minuten. Draai maar één keer om.
2. Verwarm de zwarte bonen met de komijnpoeder en 1 teentje knoflook op laag vuur in een steelpannetje. Je kunt eventueel de mais ook even opwarmen, maar koud is net zo lekker.
3. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg rest van de knoflook, de paprika’s en de ui toe. Bak deze totdat de ui en paprika zacht worden, ongeveer 5 minuten.. Breng op smaak met zout en peper..
4. Schep in een schaal een flinke portie rijst en leg hierop de ingrediënten die je lekker vind. Maak af met koriander, zure room, pico de gallo en kaas. Eet samen met de chips.
Burrito bowl
(Gebaseerd op een recept van a beautiful mess)
Mmm klinkt heerlijk! Mooie foto ook!
Dank je Beejeekookt!