Deze keer maak ik een koude soep…Vrolijk, fris en pittig! Een prachtig gele gazpacho met mais.
Tussen mijn vele soep recepten kan een gazpacho natuurlijk niet ontbreken. Omdat alleen tomaat mij niet echt kan bekoren, leek dit receptje met heerlijke zoete mais en paprika als aanvulling op gele tomaten, me een goed plan.
Ik vond de soep erg lekker met deze hoeveelheid cayennepeper maar anderen hadden hem liever iets minder pittig gehad. Houd je niet zo van pittig begin dan met minder cayennepeper en voeg op het eind nog wat extra toe mocht het toch te flauw worden. De kleur van deze koude soep is echt een zonnig geel, heel geschikt voor de lente.
Ingrediënten:
1 blik mais, afgegoten
350 gram gele tomaten, in stukken
1 gele paprika, in stukken
1/2 sjalot
2 tenen knoflook
1/2 blik witte bonen
250 ml groentebouillon
sap van 1 limoen
1/2 theelepel cayenne peper
1 theelepel gemberpoeder
zout en peper naar smaak
Eventueel voor de garnering wat extra mais, kiemgroenten, olijfolie.
Bereiding:
Ik gebruikte een mooie lichtgroene cress om het lenteachtige nog meer te accentueren.
Ik had nog aardig wat soep over, de volgende dag heb ik die opgewarmd. Dat was helemaal niet verkeerd, je kunt ook een halve batch van deze soep maken als een amuse.
Gele Gazpacho
(Gebaseerd op een recept van Spoon Fork Bacon)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…