Categories: LunchRecepten

Pizza brood

Vandaag begint het Wereld kampioenschap voetbal…En morgen mag Oranje spelen.

Spannend!

Iets lekkers mag natuurlijk niet ontbreken. Chips met dipsaus, M&M’s en worteltjes doen het hier altijd goed tijdens de wedstrijden.

Dit heerlijke kaasbrood aten we van het weekend als lunch maar ik denk dat het ook een heerlijke snack is voor tijdens een spannende wedstrijd 😉

Pizza brood

 

Ingrediënten:

1 brood, groot rond en ongesneden
5 eetlepels boter
4 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel fijngehakte tijm blaadjes
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
4 gedroogde tomaatje, in stukjes
300 gram geraspte kaas naar keuze (Ik gebruikte mozzarella, belegen kaas en Parmezaanse kaas)
Basilicum blaadjes

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijdt vierkantjes in het brood door eerst horizontaal en dan verticaal het brood in te snijden tot bijna op de bodem. Plaats het brood op de bakplaat en leg er losjes een vel aluminiumfolie over. Verwarm het ongeveer 10 minuten in de oven.
2. Smelt de boter in de magnetron, of gebruik vloeibare boter en voeg daar de knoflook, een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas en tijm aan toe, meng goed. Sprenkel de boter tussen de vierkanten in het brood. Doe hetzelfde met de gedroogde tomaatjes. Meng de kazen door elkaar en strooi de kaas ook tussen het brood en op het brood.
3. Bak het brood ongeveer 15 minuten totdat de kaas gesmolten is. Bestrooi het brood eventueel nog met wat extra kaas en de basilicum blaadjes

Misschien dat ik de volgende keer de stukjes tomaat vervang door bacon en/of salami

Pizza brood
(Gebaseerd op een recept van How sweet it is)

Eet smakelijk!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago