Al tijden was ik van plan om samen met de middelste eetbaar cookie dough te maken. In dit recept werd het ei vervangen door appelmoes of Griekse yoghurt.
Vaak wanneer ik choco chips cookies wil bakken blijft er heel weinig deeg over om te bakken, die cookie dough kan zo lekker zijn. En de meest geliefde Ben & Jerry’s smaak is die met bevroren cookie deeg. In dit recept wordt het eetbaar cookie dough ingevroren met een stokje erin dus lijkt het zelfs wel een beetje op een ijsje!
Wij gingen voor Oma’s appelmoes, die bevat een vleugje kaneel en is echt ontzettend lekker!
De bolletjes koekdeeg met een stokje erin geprikt werden dus nog even in de vriezer geplaatst. Ik was een beetje bang dat er daardoor “rotsblokken” gecreëerd gingen worden maar niets was minder waar, dit recept is perfect en we gaan het binnenkort ook nog met de yoghurt proberen…en misschien gaan we er zelfs een keer echt koekjes van bakken 😉
Ingrediënten:
Bereiding:
1. Meng de boter met de 2 soorten suiker tot een glad geheel. Meng de appelmoes en het vanille extract er doorheen. Meng in een andere kom de bloem, baking soda en zout, voeg dit toe aan het boter en suiker mengsel en roer totdat het net gemengd is. Voeg de chocolade toe en meng nog even tot alles gelijkmatig verdeelt is.
2. Schep met een ijslepel mooie bollen op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Prik in iedere bol een plastic vork of een ijslolly stokje. Plaats de bakplaat in de vriezer en laat minstens 3 uur afkoelen totdat het deeg bevroren is.
De jongens hier hadden nog wat aanwijzingen om het zo echt mogelijk te laten lijken (Lees: zoals de stukjes in het Ben &Jerry ijs)
– er moesten kleine stukjes chocolade in geen chocolade chips
– niet erna ook nog in de chocolade dippen, zoals in het originele recept wel stond.
– eigenlijk moest er ijs bij, maar dan had ik kleinere stukjes moeten maken.
Eetbaar Cookie dough op een stokje
(Gebaseerd op een recept van Joy the Baker)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…