Zelf vanille roomijs maken stond al een tijdje op mijn To-do list (Dat ding is eindeloos) en toen ik dit receptje tegenkwam wilde ik het toch maar eens proberen. Met een geleend ijsmachine en gekochte gepasteuriseerde eidooiers.
Lekker makkelijk want in dit recept hoef je niet eerst een custard te maken, dit wil wel zeggen dat het ei niet verwarmd wordt. Ik was blij dat ik deze gepasteuriseerde eierdooiers vond omdat ik geen rauw ei wil gebruiken in welk gerecht dan ook.
Ik kocht deze bij de groothandel, maar ik weet dat ze ook bij de grotere supermarkten te krijgen zijn.
Ingrediƫnten:
1 theelepel vanille extract
250 ml slagroom
4 eidooiers
150 gram witte basterdsuiker
250 ml volle melk
Bereiding:
1. Klop de slagroom met een mixer half stijf en meng er het vanille extract doorheen. Mix in een andere kom de eidooiers met de suiker tot een dikke, gelige massa. Giet langzaam, terwijl je blijft kloppen, de melk bij de dooiers. Wanneer dit een gladde massa is spatel je er voorzichtig de slagroom doorheen.
2. Zorg dat het mengsel (koelkast)koud is en giet vervolgens in je ijsmachine. Maak het ijs volgens de instructies van de machine.
Roomijs
(Gebaseerd op een recept van Culy.nl)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…