Al heel de zomer wilde ik een noodle salade maken en veel verschillende recepten had ik al doorgenomen….Deze versie met gember, sojasaus en veel fijngesneden groente sprak me toch wel heel erg aan. Zelfs het weer dat niet helemaal meer meewerkte kon me niet op andere gedachten brengen, deze salade moest gemaakt worden!
En nadat ik de dressing geproefd had kon ik alleen maar denken dat die mango die ik nog had liggen er geweldig bij zou smaken…
De salade was heerlijk en ook niet onbelangrijk: erg snel klaar…
Ingrediënten:
1 pak udon noodles 250 gram
verschillende groenten, fijn gesneden (komkommer, wortel, lente ui, radijs)
Mango, in blokjes
Voor de saus:
3 eetlepels miso
5 cm gember, fijn geraspt
2 theelepels suiker
cayennepeper naar smaak
2 eetlepels mirin
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels limoensap
Bereiding:
1. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijdt ondertussen de groenten en de mango fijn. Laat de noodles uitlekken en spoel af met koud water.
2. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Proef en voeg eventueel nog wat extra suiker toe. Doe de noodles, groenten, mango en de dressing in een ruime schaal en meng goed.
Je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken en misschien ook wel ander fruit…
Noodle salade
(Gebaseerd op een recept van Smitten kitchen)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…