Ehm nou…ja, ik heb hier eigenlijk niet heel veel over te zeggen. En ik weet ook niet precies waarom ik deze Thaise gehaktsaus vanaf het moment dat ik het voorbij zag komen wilde maken…maar:
Het is simpel en lekker en heel smaakvol, ik zou dit iedere week kunnen eten en dan die blog waar ik dit recept vandaan heb…zeker de moeite van een bezoek waard!
Ik gebruikte een zoete sojasaus, die kocht ik bij de toko. Nu ik dit zit te tikken bedenk ik me dat ketjap manis vast ook een goeie optie is en dat ga ik de volgende keer zeker uitproberen.
Ingrediënten:
1 eetlepel olie
3 teentjes knoflook, geperst
1 sjalotje, gesnipperd
500 gram half om half gehakt
100 ml zoete sojasaus
3 eetlepels Chinese zwarte azijn
1/2 theelepel Szechuan peper
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel venkelzaad
Voor erbij:
witte rijst
zacht gekookt ei
fijngesneden lenteui
Gebakken uitjes
Bereiding:
1. Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin het sjalotje en de knoflook totdat ze beginnen te kleuren. Voeg het gehakt toe en bak dit mee totdat het gaar is.
2. Voeg de rest van de ingrediënten toe, roer goed door en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Laat het gehakt mengsel een half uur tot 3 kwartier zachtjes pruttelen.
3. Schep het gehaktmengsel op de rijst en serveer met een zacht gekookt ei. Bestrooi met gebakken uitjes en de lenteui.
Thaise gehaktsaus
(Gebaseerd op een recept van i am a food blog)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…