Overig

Munt! En wat je daar mee kunt doen…

.Vastbesloten om deze keer wel alle munt te gebruiken die ik meebracht van de markt begon ik met een een flink glas munt thee en ondertussen bedacht ik wat ik toch eens met de rest van de munt zou gaan doen.

Een paar takken plaatste ik als een bosje bloemen in een oud jampotje. En een ander bosje legde ik in een nat keukenpapiertje in de groentelade…in de hoop dat ik zo een paar dagen langer kon genieten van mijn munthee

En toen had ik nog steeds flink wat munt over!

Ik besloot er siroop mee te maken. Suiker en water in gelijke delen verwarmen in een pannetje tot de suiker is opgelost en dan de muntblaadjes erbij, een flinke handvol leek me wel genoeg.
Ik liet het 5 minuten zachtjes koken en daarna afgedekt afkoelen.
De muntblaadjes werden er uit gezeefd en ik vond nog een leuk flesje om de siroop in te bewaren.

Gebruiken wil ik het voor een Mojito of een cake en misschien een nieuw limonade receptje maken met het laatste zomerfruit. Een heel klein scheutje door mijn muntthee was trouwens ook lekker, tja ik ben nu eenmaal een zoetekauw 😛

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago