Ontbijt

Peer en toffee muffin met amandelen

Al heel lang wil ik al een keer muffins maken en ik wist ook al dat het helemaal niet moeilijk is om ze te maken. Voorzichtig mengen moet je en je kunt er echt van alles instoppen. In deze tijd van het jaar dacht ik steeds appel en kaneel…maar toe zag ik een peer en toffee muffin!

2 van mijn favoriete smaken ooit! En die stopte ik in de muffin.

Ik gebruikte heerlijke zachte karamels van Werthers original, best lastig om ze niet achter elkaar op te eten wanneer je zo verzot bent op karamel en toffee als ik…

Peer en toffee muffin met amandelen

Ingrediënten:

300 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneelpoeder
zout
85 gram bruine suiker
250 ml melk
2 eieren
100 boter, gesmolten
2 rijpe peren, geschild en in kleine stukjes
100 gram zachte toffee’s in stukjes
250 gram amandelschaafsel

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een muffin plaat met 12 papieren vormpjes. Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, kaneel, een flinke snuf zout en de suiker. Meng in een ruime maatbeker de melk, eieren en gesmolten boter.
2. Giet het melkmengsel in de grote kom met de droge ingrediënten. Voeg de stukjes peer en ongeveer 1/3 deel van de toffee’s toe. Roer even totdat het begint te mengen, het beslag blijft grof en er mag nog bloem te zien zijn.
3. Verdeel het mengsel over de vormpjes. De bakjes worden vrij vol, ik dacht even dat ze te vol werden maar het werd perfect!. Strooi er de overgebleven toffee en het amandelschaafsel over. Bak 20 tot 25 minuten totdat de muffins gerezen en goudbruin zijn. Ze moeten stevig aanvoelen, pas op met de hete toffee. Haal uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster.

Peer toffee muffins
(Gebaseerd op een recept van BBCGoodfood)

Smakelijk eten!

 

Cookingdom

View Comments

  • Eerst dacht ik, nee hė weer muffins, maar dat gevoel verdween nadat ik ze geproefd had. Deze muffins zijn erg lekker en zeker de moeite waard.

    Gefeliciteerd met je koppeling van je blog aan je website domein.

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago