Kikkererwten gebruiken wij vooral om hummus van te maken en ik heb dan ook altijd wat blikjes in mijn voorraadkast staan. Dus toen ik dit receptje tegen kwam van geroosterde kikkererwten in mijn favoriete chips smaak, salt & vinegar, haalde ik maar eens een blikje van de plank!
De allereerste keer dat ik chips proefde met zout en azijn smaak was in Florida, lang lang geleden. Het was hier in Nederland helemaal niet te krijgen in die tijd…nu kom ik het weleens tegen gewoon in de supermarkt maar ik besloot voor een iets gezondere snack te gaan.
Deze geroosterde kikkererwten zijn lekker als snack maar ook over een salade of als topping voor bijvoorbeeld een linzensoepje. Je kunt er ook andere kruiden over strooien, de mogelijkheden zijn eindeloos. Denk eens aan paprika poeder of za’atar…
Ingrediënten:
1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel grof zeezout
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel rode wijnazijn
Bereiding:
De geroosterde kikkererwten zijn het lekkerst als ze pas uit de oven komen, ze worden al snel minder knapperig wanneer je ze te lang bewaard.
Geroosterde kikkererwten
(Gebaseerd op een recept van A beautiful plate)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…