Deze mosterd kaas muffins zijn smaakvol en licht pittig, heb je af en toe gewoon even nodig…
Soms heb je van die dagen en dan wil je van alles…maken, bedenken, doen…maar ben je gewoon te moe om zelfs maar te bedenken hoe iets te gaan doen of maken. Het fijnste zou zijn om dan in bed te blijven met je kop onder de dekens en dan slapen, slapen, slapen.
Het is altijd wel prettig om voor zulke dagen die het je moeilijk maken dingen goed te doen, makkelijke recepten achter de hand te hebben en in deze tijd van het jaar maak ik dan graag een stevige pan soep.
En deze, ook al heel simpele hartige muffins zijn daar heerlijk bij!
Ingrediënten:
260 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel zout
zwarte peper
2 grote eieren
175 ml melk
60 gram boter, gesmolten
3 eetlepels pittige mosterd
180 gram oude kaas of pittige Cheddar kaas, geraspt
1/2 theelepel paprikapoeder
1 bosui, fijngesneden
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Bekleed een muffin bakplaat met bakvormpjes. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, suiker, zout en een flinke snuf peper. In een andere kom meng je de eieren, melk, gesmolten boter, mosterd, kaas, paprikapoeder en bosui.
2. Giet het vochtige mengsel in de kom met het bloemmengsel en roer totdat alles net gemengd is. Verdeel het beslag over de 12 muffin bakjes.
3. Bak de muffins 20 minuten totdat ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen. Laat iets afkoelen op een rooster en serveer warm.
Mosterd kaas muffins
(Gebaseerd op een recept van Plated Stories)
One thought on “Mosterd kaas muffins”