Het kwam er, om de één of andere reden, steeds niet van om dit gerechtje voor kip en mango curry op mijn blog te plaatsen…en dat is best jammer want het is lekker en je kunt er aardig wat mensen mee te eten geven.
Deze kip en mango curry maak ik daarom ook graag als er mensen blijven eten, makkelijk ook dat je het van te voren al klaar kunt maken.
Het nadeel is dan weer wel dat alles wat het aanraakt een gele gloed krijgt, zoals je aanrecht en je handen…die kurkuma doet het lekker als kleurstofje 🙂
Ook zul je misschien even opzoek moeten naar zwarte uienzaadjes oftewel nigella zaadjes…De toko heeft ze in ieder geval liggen en ze geven toch wel een speciale smaak aan het geheel.
Ingrediënten:
1 kilo kippendijen
2 theelepels kurkuma
2 eetlepels zonnebloemolie
2 uien, 1 fijngesneden en 1 in grove stukken
2 rijpe mango’s
6 eetlepels korma pasta
100 gram gember, in stukken
2 theelepels gemalen komijn
1 eetlepel zwarte uien zaadjes (Nigella zaadjes)
blikje 400 gram kokosmelk
600 ml kippenbouillon
Voor erbij:
Koriander
rijst
naan brood
mango chutney
yoghurt met wat munt
Bereiding:
1. Bestrooi de kippendijen met 1 theelepel van de kurkuma en wat zout. Verwarm de olie in een ruime pan en bak hierin de kip bruin. Haal ze dan uit de pan. Bak de gesnipperde ui hierna zo’n 5 minuten in de pan.
2. Maak een pasta van het vruchtvlees van 1 van de mango’s met de korma pasta, grof gesneden ui en de gember in een keukenmachine. Doe dit bij de uien in de pan en laat even meebakken tot het zacht is. Voeg de overige kurkuma, komijnpoeder en de zwarte uienzaadjes toe, laat dit ook nog even mee warm worden. Doe de kip terug in de pan en voeg de kokosmelk en bouillon toe. Breng zachtjes aan de kook en laat ongeveer 20 minuten sudderen.
3. Haal dan de deksel van de pan en laat nog zo’n half uurtje zachtjes koken tot de kip helemaal gaar is. Snijdt de tweede mango in stukjes en roer die door de saus. Haal de stukken kip met 2 vorken uit elkaar. Voeg eventueel nog zout en peper toe naar smaak en serveer met de rijst en het naanbrood. Strooi er koriander over en geef er mango chutney en de yoghurt met wat munt bij
Kip en mango curry
(Gebaseerd op een recept van Goodfood)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…