Categories: BakkenOntbijtRecepten

Kruidig Bananenbrood

Al zo lang wilde ik nog eens een bananenbrood maken. Ik vond een recept voor een kruidig bananenbrood dat me wel aansprak. Maar vlak voordat ik het echt wilde gaan maken, de bananen waren nog net niet gepeld, bedacht ik me dat 3 kommen wel wat veel was om vies te maken.

Ik wist zeker dat er voor de meeste recepten die ik daarvoor gelezen had maar 1 of hoogstens 2 beslagkommen vies gemaakt hoefden te worden.

Ondertussen had ik Spotify aangezet en luisterde ik voor de zoveelste keer naar Acda en de Munnik’s verzamellijst. Er kwam reclame tussendoor…

Maak een afspeellijst voor iemand met dementie want muziek laat herinneringen herbeleven…

En ja dat doet muziek zeker, ook als je niet dement bent. Is dat niet de reden dat je een favoriet nummer kunt blijven horen? Niet eens per se het liedje zelf maar de achterliggende gedachten en herinneringen aan hoe het was toen je dat liedje vaak luisterde…

Is het eigenlijk niet hetzelfde met smaken en geuren?

Ik ben verzot op rijpe bananen, de geur en smaak brengen me terug naar mijn jeugd, het poedeltje dat we hadden en die ook helemaal gek was op banaan.

Ik zocht verder naar een recept met minder beslagkommen en vond een bananenbrood met kaneel en nootmuskaat, heerlijke geuren, en slechts 1 kom nodig.

Wat heb je nodig voor een kruidig bananenbrood:

  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 75 gram boter, gesmolten
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel donkere rum
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel kardemom
  • snuf zout
  • 1 theelepel baksoda
  • 190 gram bloem

Hoe maak je een kruidig bananenbrood:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en vet een cakevorm in met wat boter. Meng met een spatel de fijn geprakte banaan met de boter. Roer er de suiker, ei en donkere rum door. Voeg de specerijen en wat zout toe. Strooi het bakpoeder over het mengsel en roer dit erdoor. Voeg als laatste de bloem toe en meng nog even goed door.
  2. Giet het mengsel in een cakevorm. Bak het brood 50-60 minuten in de oven, totdat een prikker er droog uitkomt. Laat afkoelen op een rooster voordat je hem uit de vorm haalt.

De inspiratie voor een kruidig bananenbrood

Gebaseerd op een recept van Smitten kitchen…alweer

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago