Al zo lang wilde ik nog eens een bananenbrood maken. Ik vond een recept voor een kruidig bananenbrood dat me wel aansprak. Maar vlak voordat ik het echt wilde gaan maken, de bananen waren nog net niet gepeld, bedacht ik me dat 3 kommen wel wat veel was om vies te maken.
Ik wist zeker dat er voor de meeste recepten die ik daarvoor gelezen had maar 1 of hoogstens 2 beslagkommen vies gemaakt hoefden te worden.
Ondertussen had ik Spotify aangezet en luisterde ik voor de zoveelste keer naar Acda en de Munnik’s verzamellijst. Er kwam reclame tussendoor…
Maak een afspeellijst voor iemand met dementie want muziek laat herinneringen herbeleven…
En ja dat doet muziek zeker, ook als je niet dement bent. Is dat niet de reden dat je een favoriet nummer kunt blijven horen? Niet eens per se het liedje zelf maar de achterliggende gedachten en herinneringen aan hoe het was toen je dat liedje vaak luisterde…
Is het eigenlijk niet hetzelfde met smaken en geuren?
Ik ben verzot op rijpe bananen, de geur en smaak brengen me terug naar mijn jeugd, het poedeltje dat we hadden en die ook helemaal gek was op banaan.
Ik zocht verder naar een recept met minder beslagkommen en vond een bananenbrood met kaneel en nootmuskaat, heerlijke geuren, en slechts 1 kom nodig.
Gebaseerd op een recept van Smitten kitchen…alweer
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments