Toch best lekker die herfst…Nu het kouder en natter wordt en veel vroeger donker, is er echt weer behoefte aan warm en vullend “comfortfood”. Deze heerlijke risotto bolognese voldoet aan alle eisen die hier gesteld worden aan een warme maaltijd en dan gaat er ook nog kaas over!
Op de foto lijkt de risotto nog wat soepig (is dat wel een woord?) maar op het bord was hij precies goed.
Ingrediënten:
1 ui, in grove stukken
1 wortel, in plakken
1 stengel bleekselderij, in stukken
1 teentje knoflook
handjevol peterselie
75 gram streaky bacon
3 anchovies filets
boter en olie
250 gram rundergehakt
80 ml droge Vermouth
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel tomatenpuree
30 ml melk
2 liter bouillon
2 laurierbladen
500 gram risottorijst
Parmezaanse kaas
zout en peper
Bereiding:
Ik merk bij deze risotto wel dat door het beginnen met de rijst in de saus het langer duurt dat de rijst gaar is dan wanneer je op de traditionele wijze risotto maakt met eerst even aanbakken van de rijst.
Risotto bolognese
(Gebaseerd op een recept van Nigella Lawson uit Kitchen)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…