Je kunt er gewoon niet meer omheen…Kerst overal! Het kerstmenu moet weer bedacht en ik begin met het toetje, een Toblerone mousse!
De supermarkten pakken dit jaar flink uit met luxe artikelen en geweldige acties…Waarom zou je nog uit eten gaan met de kerstdagen? 🙂 Thuis met zijn allen een heerlijk diner bereiden lijkt de nieuwe kersttrend…
Deze chocolade mousse met Toblerone maken we eigenlijk meestal helemaal niet voor de feestdagen maar hij is zo belachelijk lekker dat hij niet zou misstaan als luxe toetje na een decadent kerstdiner. En het is een veel gevraagd recept
Ingrediënten:
200 gram pure chocolade, in stukjes
200 gram Toblerone, in stukjes
100 gram boter, in blokjes
5 eieren en 1 extra eiwit
100 gram fijne kristalsuiker
Bereiding:
1. Smelt de chocolade en de Toblerone au bain-marie. Roer tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg de stukjes boter toe en meng tot een gladde massa en haal de pan van het vuur en laat wat afkoelen.
2. Splits de eieren, voeg de dooiers 1 voor 1 bij het chocolademengsel en roer goed door. Klop de 6 eiwitten stijf met een mixer en voeg langzaam de suiker toe.
3. Schep een beetje van de stijf geslagen eiwitten door het chocolademengsel en spatel daarna voorzichtig het chocolademengsel door de eiwitten. Laat de mousse minstens 4 uur koelen in de koelkast.
Natuurlijk kun je er slagroom opdoen! Maar echt, deze mousse is zo al heerlijk romig.
Toblerone mousse
(Gebaseerd op een recept uit een boek vol chocolade recepten wat ik ooit eens bij de bieb leende…)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
Wat een heerlijk recept voor een decadent toetje. kerst is geweest, maar lijkt me ook heerlijk voor oud en nieuw.
Dank je! Wij maken het ook weleens zomaar tussendoor, gewoon omdat het kan :-)