Cake, broodjes, scones…ik weet eigenlijk niet wat de beste benaming is voor deze baksels, dus we houden het maar bij cakejes, bacon cakejes dus!
Je kunt ze eten met een gebakken ei, bijna als een Engels ontbijtje.
Ik gebruikte cheddar (ook erg Engels) omdat ik toevallig nog een stukje had liggen, maar ik verwacht dat deze cakejes ook heel lekker worden met oude kaas.
Ingrediënten:
3 plakken gerookte bacon
225 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram koude boter, in stukjes
75 gram Cheddar kaas
150 ml melk
1 eetlepel tomatenketchup
1/2 theelepel Worcestershire saus
Bereiding:
1. Bak de bacon knapperig en laat even afkoelen. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef de bloem met een halve theelepel zout boven een kom, voeg de boter toe en wrijf de boter door de bloem totdat er fijne kruimels ontstaan.
2. Snij de bacon in kleine stukjes en voeg dit samen met een derde van de kaas toe aan het bloem mengsel. Meng de melk, ketchup en Worcestershire saus in een maatbeker. Giet dit bij de overige ingrediënten en roer kort.
3. Strooi bloem op het werkvlak en maak van het deeg een cirkel van ongeveer 18 cm. Bestrijk met een beetje melk en snijdt in 8 punten. Verdeel de punten over de bakplaat en strooi er de rest van de kaas over.
4. Bak de cakejes 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en gerezen zijn. Eet ze warm.
Bacon cakejes
(Gebaseerd op een recept uit Goodfood november 2014)