Mijn dochter had dit receptje voor een couscous salade gevonden in een Tina! Ze is dol op couscous maar het verbaasde me dat ze iets met tomaat en ui uitzocht.
Het liefst moest het natuurlijk wel onmiddellijk, nu meteen, vandaag nog gemaakt worden!
Ondertussen hebben we deze salade al een aantal keren gemaakt samen. We aten hem tijdens een gezellig avondje met vrienden en we namen hem mee naar oma om de hongerigen te voeden op kerstavond.
En toch…stiekem eet mijn dochter liever alleen de couscous zonder de gezonde toevoegingen 😉
Wat heb je nodig voor de couscous salade met feta:
- 200 gram couscous
- 300 ml hete groentebouillon
- halve komkommer, zonder zaadjes en in stukjes
- geraspte schil en het sap van 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram Cherry tomaatjes, gehalveerd
- 1 kleine rode ui, in ringen
- 200 gram feta, verkruimeld
- handvol muntblaadjes, fijngesneden
- pitjes van 1 granaatappel
Hoe maak je de couscous salade met feta:
- Doe de couscous in een kom en giet hier de bouillon over, laat 5 minuten afgedekt staan. Laat de couscous een beetje afkoelen.
- Roer de olijfolie, het sap en de schil van de citroen door de couscous. Voeg de tomaatjes, komkommer, ui, feta en munt toe. Roer even goed door en strooi er de granaatappel pitjes over.
De salade is heerlijk als lunch maar doet het ook heel goed bij een zomerse barbecue.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Summary
Recipe Name
Couscous salade met feta
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
8 Review(s) Based on