Ik ben dol op stoofvlees, maar mijn kinderen maak ik veel blijer met kip…dit winterstoofpotje is een mooi compromis dacht ik zo.
Ach ja er zit wel wat wijn in en dat wil nog wel eens voor commentaar zorgen, maar zelfs dat was niet het geval deze keer.
De knolselderij en de pastinaak zorgden voor een echte winterse smaak en met wat aardappels erbij was het een stevige maaltijd.
Door de knolselderij en de tomaten ruikt dit winterse stoofpotje een beetje naar soep, het is echt ideaal comfortfood.
Ingrediënten:
3 eetlepels olijfolie
500 gram kipfilet
200 gram pastinaak, geschild en in blokjes
300 gram knolselderij, geschild en in blokjes
2 tenen knoflook, geperst
1½ theelepel paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree
250 ml rode wijn
1 blik gepelde tomaten
1 eetlepel stroop
2 laurierblaadjes
Voor erbij:
aardappels
Bereiding:
- Verwarm de olie in een ruime pan. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze rondom goudbruin in de olie. Haal de kipfilets uit de pan.
- Bak de pastinaak en knolselderij zo’n 4 minuten in de achtergebleven olie. Meng er de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree door en bak nog even 1 minuutje.
- Voeg nu de wijn, gepelde tomaten, stroop en de laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en leg de kipfilets terug in de pan. Stoof ze afgedekt in ongeveer een half uurtje gaar. Beng op smaak met zout en peper.
Serveer de kip en groenten met aardappels of eventueel rijst of pasta.
Winterstoofpotje met kip
(Gebaseerd op een recept uit een Delicious)
Smakelijk eten!
Foto vernieuwd op 25-11-2016
One thought on “Winterstoofpotje met kip en pastinaak”