Knolselderij eten we echt nooit, maar ik was al een paar recepten tegengekomen waarin deze lelijke knol werd gebruikt. Dus ik dacht, ik maak een stoofgerechtje met knolselderij en van de rest maak ik een knolselderijsoep met makreel .
Knolselderijsoep met makreel…helaas wilde deze soep niet fatsoenlijk op de foto en wilde ik bijna een foto van de foto van de soep plaatsen.
Ingrediënten:
+/- 1 kilo knolselderij, geschild en in blokjes
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1,5 liter groentebouillon
200 gram gerookte makreelfilet
125 ml kookroom
handvol kervel
Bereiding:
1. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui. Bak de knolselderij een paar minuutjes mee, maar laat niet kleuren. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
2. Kook de knolselderij in 15 minuten zachtjes gaar. Maak de makreelfilet schoon en verdeel het vlees in kleine stukjes.
3. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de room en de makreel toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Strooi er voor het serveren wat fijngesneden kervel over.
Knolseldeijsoep met makreel
(Gebaseerd op een recept uit Delicious november 2014)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…