Overal had ik al gelezen hoe goed deze one-pot pasta wel niet was. Kon het me niet echt voorstellen, het lijkt zo simpel…
Je mikt alles in een ruime pan, je giet er water bij en je kookt het een minuut of 10 totdat de pasta gaar is en de rest van de ingrediënten een heerlijke pittige saus gevormd hebben!
Zeker het proberen waard, deze spaghetti!
Ingrediënten:
340 gram linguine
340 gram cherrytomaatjes
1 grote ui, dun gesneden
4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
1/2 theelepel chilivlokken
2 takken basilicum
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels grof zeezout
vers gemalen zwarte peper
1 liter water
Voor erbij:
Parmezaanse kaas
extra blaadjes basilicum
olijfolie
Bereiding:
1. Doe alle ingrediënten in een ruime pan. Breng op hoog vuur aan de kook. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten koken, terwijl je de pasta regelmatig omschept met een vork of een keukentang. De pasta is klaar wanneer hij al dente is en bijna al het water is opgenomen. 2.Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over 4 borden en strooi er eventueel nog wat basilicumblaadjes over. Serveer met extra olijfolie en Parmezaanse kaas.
One-pot Pasta
(Gebaseerd op een recept van Food52, Martha Stewart)
Smakelijk eten!
One thought on “One-pot pasta (pasta in 1 pan)”