Categories: DinerRecepten

Bunny chow uit Zuid-Afrika

Ja echt bunny chow…een vreemde naam want er zitten echt geen konijntjes in dit gerecht, enne ik zou dit ook nooit aan mijn konijn voeren, als ik al konijnen zou houden dan.

Waarom heet dit dan zo?

Het zou vernoemd zijn naar de Indiase verkopers van deze curry in een broodje, de Bania. Het is een gerecht uit Zuid-afrika en er zit een heel verhaal achter deze gevulde broodjes…maar hier thuis vonden ze het vooral een super lekker gerecht.

Bunny chow

Ingrediënten:

2 eetlepels zonnebloemolie
500 gram kippendijfilet, in stukjes
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, geperst
4 cm gemberwortel, geraspt
1 steranijs
1 kaneelstokje
½ theelepel venkelzaad
2 theelepels garam masala
¼ theelepel cayennepeper
1 eetlepel tomatenpuree
500 ml kippenbouillon
400 gram limabonen uit blik, uitgelekt
4 grote harde ronde broodjes
95 gram Griekse yoghurt

Voor de salsa:
1 rode ui, in plakjes
1 milde groene peper, fijngesneden
2 tomaten, fijngesneden
½ bosje koriander, blaadjes fijngesneden
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel fijne kristalsuiker

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Bestrooi de kip met zout en peper en bak op middelhoog vuur in de olie totdat ze bruin kleuren. Haal de kip uit de pan.
2. Bak nu de ui zo’n 3 tot 4 minuten tot ze zacht worden. Voeg de knoflook, gember en specerijen toe. en bak nog 2 minuten. Bak nu de tomatenpuree nog een minuutje mee. Voeg de bouillon en de kip toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 minuten sudderen.
3. Voeg de bonen toe en laat meekoken totdat de kip gaar is en de saus iets is ingedikt.
4. Snijdt ondertussen de bovenkant van de broodjes en hol ze iets uit, bestrijk met een beetje olijfolie, bak ze 5 minuten in de oven tot ze net beginnen te kleuren.
5. Meng voor de salsa alle ingrediënten en zet even opzij. Roer de yoghurt door de curry, breng op smaak met zout en peper. Verdeel de curry over de broodjes en schep er de salsa overheen.

Bunny chow
(Gebaseerd op een recept uit de Delicious februari 2015)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Bunny chow
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago