Deze Chinese tomatensoep soep maakt mijn moeder al jaren.
Deze soep is de reden dat ik gewone tomatensoep eigenlijk niet meer echt lekker vind.
Deze soep doet me denken aan van die plastic bekers van de chinees en aan vroeger…
Deze soep bevat best veel suiker, Chinese tomatensoep heeft nu eenmaal een wat zoete smaak.
Deze soep is dus eigenlijk echt heel bijzonder.
Het liefst hebben mijn kinderen altijd een portie van de soep op voorraad want de smaak van deze soep zorgt ervoor dat je hier zomaar ineens trek in kan krijgen. Het is gelukkig een simpel gerecht met ingrediënten die ik vaak wel in huis heb. Zorg wel dat je de soep op het laatst goed op smaak brengt, licht zoet en een heel klein beetje pittig is wat je wil.
Wat heb je nodig voor de Chinese tomatensoep:
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 2 preien, fijngesneden
- 1 eetlepel ketchup
- 1 theelepel sambal
- 3 eetlepels gembersiroop
- 1 liter tomatensap
- 1 liter kippenbouillon
- 2 eetlepel ketjap
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
Voor erbij:
- Kroepoek
- Omelet, in reepjes
Wat heb je nodig voor de Chinese tomatensoep:
- Verwarm de olie in een ruime soeppan, bak hierin de knoflook een minuutje. Voeg de kip toe en bak totdat deze begint te kleuren. Voeg de prei toe en bak ook deze even mee.
- Voeg de ketchup, sambal en gembersiroop toe, roer goed door. Giet de tomatensap en de bouillon erbij. Roer er de ketjap en de bruine suiker door, laat ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken, tot de kip gaar is en de prei zacht. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat extra sambal, ketjap of suiker. Serveer met omelet reepjes en kroepoek.
Deze soep laat zich goed invriezen, meestal is dat hier echter niet nodig want binnen 2 dagen is al de soep vaak alweer op…
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
2 thoughts on “Chinese tomatensoep naar oma’s recept”