Chinese tomatensoep naar oma’s recept

Deze Chinese tomatensoep soep maakt mijn moeder al jaren.

Deze soep is de reden dat ik gewone tomatensoep eigenlijk niet meer echt lekker vind.
Deze soep doet me denken aan van die plastic bekers van de chinees en aan vroeger…
Deze soep bevat best veel suiker, Chinese tomatensoep heeft nu eenmaal een wat zoete smaak.
Deze soep is dus eigenlijk echt heel bijzonder.

Het liefst hebben mijn kinderen altijd een portie van de soep op voorraad want de smaak van deze soep zorgt ervoor dat je hier zomaar ineens trek in kan krijgen. Het is gelukkig een simpel gerecht met ingrediënten die ik vaak wel in huis heb. Zorg wel dat je de soep op het laatst goed op smaak brengt, licht zoet en een heel klein beetje pittig is wat je wil.

Wat heb je nodig voor de Chinese tomatensoep:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 preien, fijngesneden
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 1 liter tomatensap
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker

Voor erbij:

  • Kroepoek
  • Omelet, in reepjes

Wat heb je nodig voor de Chinese tomatensoep:

  1. Verwarm de olie in een ruime soeppan, bak hierin de knoflook een minuutje. Voeg de kip toe en bak totdat deze begint te kleuren. Voeg de prei toe en bak ook deze even mee.
  2. Voeg de ketchup, sambal en gembersiroop toe, roer goed door. Giet de tomatensap en de bouillon erbij. Roer er de ketjap en de bruine suiker door, laat ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken, tot de kip gaar is en de prei zacht. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat extra sambal, ketjap of suiker. Serveer met omelet reepjes en kroepoek.

Deze soep laat zich goed invriezen, meestal is dat hier echter niet nodig want binnen 2 dagen is al de soep vaak alweer op…

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Chinese tomatensoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 5 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago