Ja echt ze bestaan, of bestonden want ze zijn allang weer op…zo lekker deze pindakaas bacon koekjes met chocolade!
Gelukkig zijn ze erg makkelijk te maken en zo klaar! Dus heb je trek in zoet en hartig en ben je in een gekke bui?
Bak deze koekjes 🙂
Ingrediënten:
250 gram pindakaas
100 gram lichte bruine basterd suiker
100 gram suiker
1 groot ei
1 theelepel baking soda
6 plakjes bacon, gebakken en fijngesneden
1 grote handvol pure chocolade stukjes
suiker om de koekjes in te rollen
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor tot 170 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de pindakaas met de 2 soorten suiker. Voeg het ei en de baking soda toe, meng totdat alles goed gemengd is.
2. Schep er de bacon en de stukjes chocolade door. Maak van het beslag balletjes zo groot als een flinke walnoot. Rol de balletjes door de suiker en leg op de bakplaat. Druk ze iets plat met een vork.
3. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten, totdat ze lichtjes beginnen te kleuren. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en daarna verder op een rooster.
Pindakaas, bacon en chocolade koekjes
(Gebaseerd op een recept van Joy the Baker)